Brokkoli krémleves

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 300 g brokkoli (szárral együtt)
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 ek olaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 200 ml zabtejszín (vagy hagyományos tejszín ha fogyasztasz tejterméket)
  • 800 ml víz
  • 1 ek liszt

Tálaláshoz:

  • 30 g pirítós adagonként

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olajat egy lábasban, majd pirítsd meg rajta a felkockázott brokkolit és a szárát.
  2. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal.
  3. Öntsd fel 800 ml vízzel, majd főzd puhára.
  4. Ha megfőtt, turmixold le botmixerrel simára.
  5. A tejszínt keverd el a liszttel, majd fokozatosan add a leveshez, miközben folyamatosan kevered.
  6. Forrald át, majd tálald 30 g pirítóssal.

Tápanyagtartalom (1 adag, 30 g pirítóssal):

  • Energia: 250 kcal
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 10 g
  • Szénhidrát: 33 g
  • Rost: 5 g
  • Omega-3: 0,3 g


Jogi nyilatkozat
A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után.
Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot flexiveganbalance@gmail.com címen. 

Megjegyzések