Ha egy gyors, tápláló és fehérjében gazdag vegán fogásra vágysz, próbáld ki ezt az egzotikus brokkolis bulgurt! A csicseriborsó és a bulgur egyensúlyban tartja a fehérje- és rostbevitelt, míg a fűszerek és szószok keleties ízvilágot kölcsönöznek az ételnek. Ez a recept nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, így tökéletes választás egy rohanós hétköznapra is!
Ha érdekel, milyen jótékony hatása van a szervezetedre ezeknek az összetevőknek az együttes fogyasztása, akkor itt olvashatsz róla bővebben. 👈
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 200 g brokkoli
- 90 g bulgur (1/2 cup szárazon mérve)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál kurkuma
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 200 g főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál chili szósz (opcionális)
- 1 teáskanál tamarind paszta/1 ek tamarind szósz
- 1 evőkanál pad thai szósz
Elkészítés:
- Főzd meg a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben, majd tedd félre.
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Add hozzá a kisebb rózsákra szedett brokkolit, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig.
- Szórd meg kurkumával, sózd, borsozd, majd keverd hozzá a csicseriborsót.
- Öntsd rá a szójaszószt, chili szószt, tamarind pasztát és a pad thai szószt, majd alaposan keverd össze.
- Végül add hozzá a főtt bulgurt, és még 2-3 percig pirítsd össze az egészet.
- Melegen tálald, opcionálisan friss korianderrel vagy szezámmaggal megszórva.
Tápanyag információ (adagonként, becsült értékek):
- Kalória: ~350 kcal
- Fehérje: ~15 g
- Szénhidrát: ~50 g
- Zsír: ~10 g
- Rost: ~10 g
Ez a brokkolis bulgur remek választás egy kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag étkezéshez, amely laktató és tele van ízekkel! Készítsd el és élvezd az egzotikus fűszerek harmóniáját!
Ha teljes értékű fehérjét szeretnél biztosítani ebből az ételből, érdemes hozzáadni:
Egy kis tofut vagy tempehet (mert a szója teljes értékű fehérjeforrás)
Szezámmagot vagy napraforgómagot (segítenek a metionin pótlásában)
Megjegyzések