Megtaláltuk a Legfinomabb Vegán Töltött Tépetthúsos Cukkinit – A Jackfruit Pulled Pork és Bulgur Kombója Teljesen Elvarázsol!
Ez a vegán, gluténmentes recept tökéletes azoknak, akik szeretik a húsmentes, mégis ínycsiklandó fogásokat. A jackfruit húsos állaga és a gyros fűszer egyedülállóan emlékeztet a pulled porkra, miközben a bulgur és a friss zöldségek gazdagítják az ételt. Az egész egy ropogós "sajtos" réteggel zárul, amit a mandulaliszt és a sörélesztőpehely ad.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1/3 csésze bulgur (50 g)
- 50 g lila hagyma
- 1 kisebb cukkini (kb. 300 g)
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 90 g tofu
- 220 g konzerves jackfruit gyümölcs hús
- 2 teáskanál gyros fűszer
- 1 evőkanál mandulaliszt
- 2 teáskanál sörélesztőpehely
- Só
- Bors
- Vegeta (ízlés szerint)
Elkészítés:
-
Pulled Pork alap:
- A jackfruitot csöpögtesd le és nyomkodd ki, hogy a felesleges folyadékot eltávolítsd.
- Melegíts 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a jackfruit húst gyros fűszerrel. Egy idő után a gyümölcs húsának állaga hússzerűvé válik, ami ideálissá teszi a pulled pork utánzatra.
-
Bulgur és zöldségek:
- A bulgurt főzd meg kétszeres mennyiségű vízben, a csomagoláson lévő utasítás szerint.
- Közben az 1 evőkanál olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, a kockázott tofut, a felkockázott paprikát és a cukkinit. A cukkinit előzőleg sózd le, hogy kiengedje a felesleges vizet, majd kanalazd ki és aprítsd fel.
- Az összes zöldséget sóval, borssal és vegetával ízesítsd, majd pirítsd 5-7 percig, amíg minden megpuhul és egyenletesen megsül.
-
Bulguros ragu összeállítása:
- Ha minden megpirult, keverd hozzá a bulgurt a zöldséges keverékhez, hogy egy gazdag ragu alapot kapj.
-
Tálalás:
- Sózd meg a kikapart cukkinit, majd tedd egy hőálló tálba. Először a bulguros ragut helyezd bele, majd jöhet a jackfruit pulled pork réteg.
- A tetejére keverd össze a mandulalisztet és a sörélesztőpehelyet. Ez lesz a “sajtos” réteg, ami gazdag, ízt ad a fogásnak.
- Egy kevés sót szórj a tetejére, majd helyezd a tálat 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg a "sajtos" réteg aranybarna nem lesz.
Tápérték (1 adag):
- Kalória: 370 kcal
- Fehérje: 18 g
- Szénhidrát: 45 g
- Zsír: 15 g
- Rost: 7 g
Ez az étel nemcsak tápláló, de a vegán életmódhoz is tökéletesen illeszkedik, fogyás barát bőven 500 kalória alatt van így bele fér mellé egy kis gyümölcs vagy valami tartalmasabb saláta. A tofu és a bulgur kombinációja gazdag fehérjében, míg a zöldségek és a "sajtos" réteg kellemes ínycsiklandó élményt biztosítanak!
Nyilatkozat:
Ez a bejegyzés kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi vagy dietetikus tanácsadást. Kérdés esetén konzultálj szakképzett szakemberrel!
A jelen blogon található tartalmak kizárólag információ tájékoztató és oktatási célokat szolgálnak. Az itt közölt tartalmak saját tapasztalataimon, kutatásaimon és nyilvánosan elérhető szakirodalmi forrásokon alapul, és nem minősül egészségügyinek, dietetikai vagy orvosi tanácsadásnak.
Jogi nyilatkozat: A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A cikkekben szereplő képek forrása vagy saját fotó (vízjellel ellátott), vagy a Leonardo.ai által generált kép. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után. Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a flexiveganbalance@gmail.com címen
Megjegyzések