Hozzávalók (4 adaghoz):
- 300 g spagetti
- 800 ml házi paradicsomlé
- 1 ek olaj
- 1 kisebb sárgarépa (reszelve)
- 200 g vöröslencse (szárazon mérve)
- 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 közepes vöröshagyma (aprítva)
- 2 szál zeller (kb. 100 g, aprítva)
- 2 tk sötét szójaszósz (opcionális)
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- Só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
- Vegán parmezán helyettesítő (só, bors, őrölt mandula vagy kesu, sörélesztő pehely keveréke) – 1 tányérra fél ek
- Fél tk lenolaj adagonként (omega-3 miatt)
Elkészítés:
- A vöröslencsét áztasd be 15 percre.
- Közben főzd meg a spagettit sós, lobogó vízben a csomagolás szerinti idő alatt, majd szűrd le.
- Egy nagy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat, majd pírítsd meg az aprított hagymát, fokhagymát, zellert és a reszelt sárgarépát.
- Add hozzá a beáztatott és leszűrt vöröslencsét, majd öntsd rá a paradicsomlevet.
- Keverd bele az oreganót, a bazsalikomot és ízlés szerint sózd, borsozd. Ha használod a szójaszószt, azt is ekkor add hozzá.
- Főzd kb. 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul és a szósz besûrűsödik.
- Tálaláskor keverd össze a főtt spagettivel, szórd meg a vegán parmezán helyettesítővel, majd locsold meg fél teáskanál lenolajjal.
Tápanyagtartalom (1 adag):
- Energia: 480 kcal
- Fehérje: 24 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 78 g
- Rost: 12 g
- Omega-3: 1,2 g
Jogi nyilatkozat
A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után.
Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot flexiveganbalance@gmail.com címen.
Megjegyzések