Vegán lencsés bolognai spagetti

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 300 g spagetti
  • 800 ml házi paradicsomlé
  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb sárgarépa (reszelve)
  • 200 g vöröslencse (szárazon mérve)
  • 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 közepes vöröshagyma (aprítva)
  • 2 szál zeller (kb. 100 g, aprítva)
  • 2 tk sötét szójaszósz (opcionális)
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • Só, bors ízlés szerint

Tálaláshoz:

  • Vegán parmezán helyettesítő (só, bors, őrölt mandula vagy kesu, sörélesztő pehely keveréke) – 1 tányérra fél ek
  • Fél tk lenolaj adagonként (omega-3 miatt)

Elkészítés:

  1. A vöröslencsét áztasd be 15 percre.
  2. Közben főzd meg a spagettit sós, lobogó vízben a csomagolás szerinti idő alatt, majd szűrd le.
  3. Egy nagy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat, majd pírítsd meg az aprított hagymát, fokhagymát, zellert és a reszelt sárgarépát.
  4. Add hozzá a beáztatott és leszűrt vöröslencsét, majd öntsd rá a paradicsomlevet.
  5. Keverd bele az oreganót, a bazsalikomot és ízlés szerint sózd, borsozd. Ha használod a szójaszószt, azt is ekkor add hozzá.
  6. Főzd kb. 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul és a szósz besûrűsödik.
  7. Tálaláskor keverd össze a főtt spagettivel, szórd meg a vegán parmezán helyettesítővel, majd locsold meg fél teáskanál lenolajjal.

Tápanyagtartalom (1 adag):

  • Energia: 480 kcal
  • Fehérje: 24 g
  • Zsír: 8 g
  • Szénhidrát: 78 g
  • Rost: 12 g
  • Omega-3: 1,2 g
Jogi nyilatkozat
A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után.
Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot flexiveganbalance@gmail.com címen. 

Megjegyzések