Vegán omlett

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 60 g borsófehérje
  • 100 g csicseriborsó liszt
  • 400 g víz
  • 1 tk kurkuma
  • Fél tk bors
  • 1 ek élesztőpehely
  • Fél tk vegeta
  • 2 ek olaj
  • 1 közepes vöröshagyma (aprítva)
  • 1 közepes burgonya (kockázva)
  • 1 kápia paprika (szeletelve)
  • Füstölt paprika (opcionális)
  • Torma mártás (vegán majonéz + torma)
  • Fekete só (tálaláshoz)
  • Korianderlevél (díszítéshez)
  • Friss zöldségek (tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. A csicseriborsó lisztet és a borsófehérjét keverd el a vízzel és a fűszerekkel, majd hagyd állni legalább 15 percig, amíg palacsintatésztához hasonló sűrűséget kap.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pírítsd meg a hagymát, a burgonyát és a paprikát.
  3. Öntsd rá a borsófehérjés egyveleget, majd közepes lángon süsd. Ha nincs elég nagy serpenyőd, akkor két részletben is kisütheted.
  4. Megpróbálhatod egyben megfordítani az omlettet, de ha nem sikerül, igyekezz mindkét oldalát jól átsütni és részletekben átforgatni. 
  5. Tálaláskor szórd meg fekete sóval a tojásos íz elérése érdekében, és tegyél rá tormás majonézt és korianderlevelet.
  6. Friss zöldségekkel kínáld.

Tápanyagtartalom (1 adag):

  • Energia: 420 kcal
  • Fehérje: 32 g
  • Zsír: 12 g
  • Szénhidrát: 45 g
  • Rost: 10 g
  • Omega-3: 0,8 g

Jogi nyilatkozat
A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után.
Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot flexiveganbalance@gmail.com címen. 

Megjegyzések