Hozzávalók (4 adaghoz):
- 60 g borsófehérje
- 100 g csicseriborsó liszt
- 400 g víz
- 1 tk kurkuma
- Fél tk bors
- 1 ek élesztőpehely
- Fél tk vegeta
- 2 ek olaj
- 1 közepes vöröshagyma (aprítva)
- 1 közepes burgonya (kockázva)
- 1 kápia paprika (szeletelve)
- Füstölt paprika (opcionális)
- Torma mártás (vegán majonéz + torma)
- Fekete só (tálaláshoz)
- Korianderlevél (díszítéshez)
- Friss zöldségek (tálaláshoz)
Elkészítés:
- A csicseriborsó lisztet és a borsófehérjét keverd el a vízzel és a fűszerekkel, majd hagyd állni legalább 15 percig, amíg palacsintatésztához hasonló sűrűséget kap.
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pírítsd meg a hagymát, a burgonyát és a paprikát.
- Öntsd rá a borsófehérjés egyveleget, majd közepes lángon süsd. Ha nincs elég nagy serpenyőd, akkor két részletben is kisütheted.
- Megpróbálhatod egyben megfordítani az omlettet, de ha nem sikerül, igyekezz mindkét oldalát jól átsütni és részletekben átforgatni.
- Tálaláskor szórd meg fekete sóval a tojásos íz elérése érdekében, és tegyél rá tormás majonézt és korianderlevelet.
- Friss zöldségekkel kínáld.
Tápanyagtartalom (1 adag):
- Energia: 420 kcal
- Fehérje: 32 g
- Zsír: 12 g
- Szénhidrát: 45 g
- Rost: 10 g
- Omega-3: 0,8 g
Jogi nyilatkozat
A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után.
Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot flexiveganbalance@gmail.com címen.
Megjegyzések